Туитър заплашва да съди своя конкурент Мета заради новото приложение за текстови съобщения Тредс, което

...
Туитър заплашва да съди своя конкурент Мета заради новото приложение за текстови съобщения Тредс, което
Коментари Харесай

Мъск срещу Зукърбърг: сблъсъкът заради Тредс е неизбежен

Туитър заплашва да съди своя конкурент  " Мета "  заради новото приложение за текстови известия " Тредс ", което компанията на Марк Зукърбърг пусна на пазара, оповестиха американските медии. От сряда вечерта то е достъпно за потребителите допълнително от 100 страни по света.

Юридическият представител на Туитър Алекс Спиро упрекна " Мета ", че е наела чиновници на компанията, която съставлява, с цел да сътвори " имитираща " текстова апликация. Друго обвиняване, отправено към нея, гласи, че тя е откраднала търговски секрети и интелектуална благосъстоятелност на Туитър.

Главният изпълнителен шеф на " Мета " Марк Зукърбърг е бил официално осведомен от Туитър за желанието на компанията да подаде правосъден иск.  " Туитър възнамерява да брани стриктно правата върху интелектуалната благосъстоятелност ", написа Спиро. 

В новото приложение " Тредс " представителят на " Мета " Анди Стоун отговори на обвиняванията на Спиро, като написа, че " никой от екипа инженери на " Тредс " не е някогашен чиновник на Туитър - това просто не съставлява проблем. "

Американската осведомителна организация " Асошиейтед прес " заяви в четвъртък, че е потърсила за коментар компанията, ръководена от Илон Мъск. В отговор тя е получила циничен емотикон - стандартизираният автоматизиран отговор към публицисти, изразяващ отношението на Туитър към пресата.

Мъск против Зукърбърг - борбата на софтуерните милиардери

Мъск, който купи Туитър за 44 милиарда щатски долара през 2022 година, не е коментирал обществено обстановката. Главната изпълнителна директорка на компанията Линда Якарино обаче написа следното в платформата: " Често ни имитират. Но общността на Туитър никога не може да бъде дублирана ".

Марк Зукърбърг провокира Илон Мъск на директен дуел - подигравка на ДВСнимка: DW

" Тредс " е основана от чиновници на Инстаграм и единствено за 24 часа съумя да притегли десетки милиони консуматори. В същото време откогато Мъск пое Туитър, обществената мрежа се бори да задържи клиентите си. Непостоянното публично държание на милиардера и изказванията му накараха някои да потърсят различна услуга на Туитър.

Не са доста тези, които бързат да се записват в обществената мрежа на някогашния американски президент Доналд Тръмп " Истината Социално ". Това може да е сполучлив миг за Зукърбърг и " Мета ". Но сходно на Тръмп и компанията, известна преди с името на главната си обществена платформа Facebook, също има опит в несполучливите планове.

Заради по-строгата регулация в ЕС, измежду 100-те страни, в които новото приложение " Тредс " към този момент е достъпно, няма нито една страна членка на Общността. 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР